De Sociale Krant is uit

30 september 2020

Beste relatie,

 

Vorig jaar op 18 september organiseerde de Leeuwarder Uitdaging het Armoedecongres. Ruim 200 bedrijven en organisaties kwamen naar het Cambuurstadion waar bekende sprekers zoals Annemarie van Gaal en prinses Laurentien bevlogen spraken over de ontwrichtende werking van (kinder)armoede. Dankzij de inzet van bedrijfsleven, sponsoren en partners hebben we een evenement met grote maatschappelijke waarde neergezet. Naast de vele mooie donaties hebben we de impact van armoede een podium mogen bieden. Hiermee hopen we dat overheden, burgers en het bedrijfsleven zich in Leeuwarden gezamenlijk blijven inzetten om armoede tegen te gaan. Met de Sociale Krant blikken we terug op het congres en alle prachtige resultaten die het heeft opgeleverd.

 

Lees de krant hier.

 

Inmiddels zijn we een jaar verder en staat de wereld er heel anders voor. De coronacrisis heeft ook op de Leeuwarder Uitdaging een grote impact gehad. We hadden dit jaar van start willen gaan met vele mooie activiteiten en gehoopt De Sociale Krant eerder uit te kunnen brengen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Ook hebben de huidige omstandigheden ertoe geleid dat de Leeuwarder Uitdaging zichzelf opnieuw moet uitvinden. Daar nemen wij dit jaar de tijd voor. Samen met het bestuur en onze founders zetten wij een nieuwe koers uit. Hierbij spelen naast corona ook financiële en organisatorische vraagstukken een rol. De gemeente Leeuwarden heeft vanwege bezuinigingen haar financiële steun stop gezet en ook voor het bedrijfsleven is maatschappelijk sociaal ondernemen geen topprioriteit. Daarnaast moeten wij ook de veiligheid van onze medewerkers en vrijwilligers kunnen waarborgen.

 

Wij realiseren ons dat juist in een tijd als deze De Leeuwarder Uitdaging van grote toegevoegde waarde kan zijn, maar de omstandigheden laten dit momenteel helaas niet toe. Wij organiseren om die reden dit jaar geen activiteiten en hopen jullie aan het eind van het jaar te kunnen informeren over onze verdere plannen en ambities.

Groet,

Team Leeuwarder Uitdaging

Margriet, Marischa, Julie-Anne, Sandra