Kledingmarkt Leeuwarder Uitdaging groot succes!

Zaterdag, 24 maart 2018, vond de gratis kledingmarkt plaats in It Skiphus te Leeuwarden. Een bijzonder event met veel ontroerende momenten. Zo’n 400 bewoners met een krappe beurs kwamen op de markt om gratis kleding uit te zoeken. In samenwerking met vele organisaties, bedrijven en vrijwilligers organiseerde de Leeuwarder Uitdaging deze kledingmarkt. Niet alleen mochten bezoekers gratis kleding uitzoeken, maar kregen ze ook advies van de dames van Dress4Succes. De (nieuwe) look werd helemaal compleet door de vrijwilligers van de Excellence group die gratis haren knipten, invlochten en nagels lakten.

Deze gratis kledingmarkt is tot stand gekomen door de verbinding met de enthousiasme en inzet van vele instanties, bedrijven, serviceclubs en bewoners. Mede dankzij de medewerkers van Aegon, de dames van Lionsclub Leowardia, diverse winkels zoals Over en Weer en Store 1892 is er enorm veel kleding ingezameld en gedoneerd.

Vrijwilligers van Frij-Stiper en studenten van de NHL hebben daarnaast de handen flink uit de mouwen gestoken en een grote bijdrage geleverd in de logistiek en organisatie van deze bijzondere kledingmarkt. Mede dankij de ludieke PRCampagne ‘’Leeuwarden kan de kleren krijgen verzorgd door Eko Kooistra en Skip van der Landen was het  hartverwarmend hoeveel bewoners uit Leeuwarden kleding hebben gebracht tijdens de inzamelweken bij Support Fryslân en WELLZO.

Leeuwarden kan trots zijn op de grote betrokkenheid en mooie actie die gezamenlijk is neergezet en zeker een vervolg zal krijgen.