Samen tegen armoede

Partners: Gemeente Leeuwarden, Amaryllis,  Cambuur Verbindt, Friesland Campina, Aegon, Achmea en verdere bedrijfsleven. 

September geeft de Leeuwarder Uitdaging het startschot voor de campagne “Samen tegen armoede”. In samenwerking met het Leeuwarder bedrijfsleven en diverse partners waaronder Aegon, Achmea, Friesland Campina en de gemeente Leeuwarden heeft de campagne als doel armoede meer zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Bewoners, bedrijven en verenigingen kunnen gedurende de campagne, die loopt tot eind september, een donatie doen of een actie organiseren om de campagne te ondersteunen. Zo kan er o.a. een fiets, verjaardagsfeestje, uitje of cadeaubon worden gedoneerd. De donaties en opbrengsten worden ingezet om zoveel mogelijk gezinnen in Leeuwarden met geldproblemen te ondersteunen. Hiervoor wordt samen gewerkt met diverse maatschappelijke organisaties zoals Amaryllis, Humanitas, SchuldHulpmaatje en Amargi.

Voor het bedrijfsleven is er woensdag 18 september een congres in het Cambuurstadion. Bekende sprekers als Annemarie van Gaal en Nadja Jungmann vertellen hoe geldzorgen op de werkvloer ontstaan en kunnen worden voorkomen. Prinses Laurentien, verbonden aan de Alliantie Kinderarmoede, geeft een keynote over kinderarmoede en de gevolgen hiervan. Voor dit congres wordt geen entree gevraagd maar een donatie of bijdrage in natura.

Aanmelden voor het congres of de campagne kan via www.058tegenarmoede.nl

Om te zorgen voor een succesvol event willen we niet alleen de lokale politiek te betrekken maar zorgen wij ook voor toonaangevende sprekers, zoals bijvoorbeeld Annemarie van Gaal. Annemarie is landelijk o.a. bekend als succesvol ondernemer, maar ook als iemand die grote betrokkenheid toont met programma’s waarbij armoedebestrijding centraal staat. Door het (mede) organiseren van dit event willen wij het Leeuwarder bedrijfsleven op de been krijgen en enthousiasmeren voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.