Samen tegen armoede

Partners: Gemeente Leeuwarden, Amaryllis,  Cambuur Verbindt, Friesland Campina, Aegon, Achmea en verdere bedrijfsleven. 

Wat was het indrukwekkend, 18 sept. 2019, in het Cambuurstadion. Toen we vanuit de De Leeuwarder Uitdaging aan dit congres begonnen hadden we niet kunnen denken dat een bomvolle zaal met ondernemers zich zo betrokken zou voelen bij het thema armoede.

Want hoe vraag je aandacht voor een onderwerp dat voor velen van ons niet zichtbaar is en schuilt gaat achter een deur van eenzaamheid en schaamte. Een lastig onderwerp armoede, maar wel een onderwerp dat grote impact heeft op onze stad, haar inwoners, haar kinderen en dus op onze toekomst.

We zijn dan ook trots op de vier geweldige spreeksters die het onderwerp armoede gisteren zo treffend hebben geagendeerd. Prinses Laurentien van Oranje-Nassau, Nadja JungmannPaula van der Veer en Annemarie van Gaal, wat een inspirerende bijdrage leverden zij! Sprekend vanuit hun eigen ervaring, ambitie en expertise hebben zij de strijd tegen armoede en ongelijkheid op bevlogen wijze op de kaart gezet.

Ze hebben ons laten zien dat de strijd tegen armoede van ons allemaal is. Ook van wergkevers. Dat we zelf een bijdrage kunnen leveren door alert te zijn op onze omgeving en de signalen van geldzorgen bij vrienden, familie of werknemers.

Dit prachtige congres, onder leiding van de betrokken dagvoorzitter Marc Anderson, is voor ons het startschot voor vele mooie vervolgacties samen met de bedrijfsleven en politiek. Friso Douwstra en Sjoerd Feitsma bedankt voor jullie inspirerende bijdrage en het dynamische interview! Op naar mooie vervolgacties!