Tweede Maatschappelijke Beursvloer

De tweede Beursvloer van de Leeuwarder Uitdaging was een daverend succes! In grote getalen stroomden, 12 april 2016, de 65 bedrijven en maatschappelijke organisaties toe in het bedrijfsgebouw van Aegon. In een uur tijd zijn er maar liefst 63 matches gesloten met een maatschappelijke waarde van € 52.435,-

Gesloten beurs
Burgemeester Ferd Crone opende met een slag op de gong de Beursvloer en maakte vanuit Gemeente Leeuwarden de eerste match: TOF Vakanties mag hun 24-uurs memoriemarathon organiseren in het oude stadhuis op het Hofplein.
Op de Beursvloer bleef de beurs gesloten, maar werd er in iets veel mooiers gehandeld, namelijk menskracht, middelen en expertise. De gemaakte matches hebben waarde voor zowel de vrager als de aanbieder én natuurlijk voor de Leeuwarder samenleving. 

Een greep uit de matches
Een match betekent investeren in de Leeuwarder samenleving en op de Beursvloer gebeurde dat op een informele en dynamische manier. Dat het efficiënt is, is wel gebleken aan het aantal gemaakte matches! Zo gaan ING en Maandag de uitdaging aan met stichting Spelend Sporten. Samen leveren zij een aantal vrijwilligers bij de Maatjesdag in 2017. Daarnaast is er een mooie match ontstaan vanuit stichting De DansDivisie, namelijk danslessen voor de kinderen van Bissy4Kids. Maar ook Fries Museum heeft goed gescoord op de Beursvloer! Zij vonden in Noorderblik hun matchpartner, die voor hun 100 objecten zal fotograferen.

Het initiatief van stichting de Leeuwarder Uitdaging – die maatschappelijk betrokken ondernemerschap in Leeuwarden stimuleert en ondersteunt – trok veel bedrijven die ‘iets’ willen doen voor de Leeuwarder samenleving O.a. ABN AMRO, ING, AEGON, Kimsma Bouwbedrijf en Visser en de Graef Communicatie hebben hun maatschappelijke betrokkenheid getoond door verschillende uitdagingen aan te gaan.

De 63 gemaakte matches vertegenwoordigen een maatschappelijke waarde van € 52.435.

Hier ziet u sfeerfoto’s die gemaakt zijn door Natalia Balanina

Hier ziet u foto’s waarop de ”match”partijen staan in de fotolijst

Hier ziet u een overzicht van de gemaakte matches