Derde Maatschappelijke Beursvloer

De derde Beursvloer van de Leeuwarder Uitdaging was een daverend succes! In grote getalen stroomden, 6 juli, de 60 bedrijven en maatschappelijke organisaties toe in het het Fries
Museum. In een uur tijd zijn er 33 matches gesloten met een
maatschappelijke waarde van € 128.250,00-

Snelle handel op de maatschappelijke Beursvloer
Met een slag op de gong werd door wethouder Andries Ekhart de Beursvloer geopend. Op de Beursvloer van de Leeuwarder Uitdaging werd niet in geld maar in iets veel mooiers gehandeld, namelijk Kennis, Materialen en Menskracht. Bedrijven en maatschappelijke organisaties troffen elkaar in een informele en dynamische sfeer. Met als doel succesvolle matches te maken. Organisaties hebben een hulpvraag, bedrijven hebben een aanbod. De gemaakte matches hebben waarde voor zowel de vrager als de aanbieder én natuurlijk voor de Leeuwarder samenleving.

Een greep uit de matches
Een match betekent investeren in de Leeuwarder samenleving en op de Beursvloer gebeurde dat op een informele en dynamische manier. Dat het efficiënt is, is wel gebleken aan het aantal gemaakte matches! De gemaakte matches varieerden van het geven van sollicitatietraining, leveren van bureaustoelen tot aan het verzorgen van een leuk uitje. Zo gaat ABN Amro met Stichting Jeugdcircus Saranti de uitdaging om 200 bedrukte T-shirts en tasjes te leveren. Daarnaast is er een mooie match ontstaan vanuit Stichting AanZet namelijk een uitje verzorgd door het Fries Museum. Maar ook Stichting Resilient Care Taking heeft goed gescoord op de Beursvloer! Zij vonden in Present Promotions hun matchpartner, die voor hun een promotiefilm gaat maken.

De Beursvloer trok veel bedrijven die ‘iets’ willen doen voor de Leeuwarder samenleving door een maatschappelijke organisatie te ondersteunen. Leeuwarder organisaties zijn goed bezig maar hebben niet altijd alles voor handen. O.a. ABN Amro, Aegon, Café Thús, De Haan Advocaten en Notarissen, Randstad en Henri Vos Fotografie hebben hun maatschappelijke betrokkenheid getoond door verschillende uitdagingen aan te gaan.

Het was een zeer geslaagde Beursvloer. De sfeer was goed en maatschappelijke organisaties en bedrijven wisten elkaar al snel te vinden en de catering, welke door Café Thús werd verzorgd, was prima voor elkaar.

Hier zie je de sfeerfoto’s die gemaakt zijn door Henri Vos

Hier zie je de foto’s waarop de ”match”partijen staan in de fotolijst

Hier zie je de gemaakte matches

Hier zie je een filmpje van de Beursvloer